Υστεροσκόπηση

Με τη μέθοδο της υστεροσκόπησης, γίνεται εφικτό στο γυναικολόγο να παρατηρήσει το εσωτερικό της μήτρας, όπως είναι πραγματικά, σε οθόνη και με τη βοήθεια της κάμερας, του υστεροσκοπίου. Έτσι η υστεροσκόπηση χρησιμοποιείται σαν διαγνωστική μέθοδος για πολλές καταστάσεις, αλλά παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στον γυναικολόγο να θεραπεύσει πολλές από αυτές.

   Η υστεροσκόπηση αποτελεί την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης των πολυπόδων, όπου με το επεμβατικό υστεροσκόπιο γίνεται και η αφαίρεσή τους.  Το ίδιο ισχύει και για τα υποβλεννογόνια ινομυώματα. Επίσης σε περίπτωση διαφράγματος μήτρας, μας δίνει το πλεονέκτημα της διόρθωσης της συγγενούς αυτής βλάβης, χωρίς να χρειαστεί χειρουργείο, όπως χρησιμοποιείται και σε ενδομητρικές συμφύσεις. Χρησιμοποιείται ως διαγνωστικό μέσο στην υπογονιμότητα, στις καθ΄έξιν αποβολές, στις αιμορραγίες της μήτρας, κ.α.

   Η διαδικασία είναι απλή. Σε αίθουσα χειρουργείου, απαιτείται ελαφρά αναισθησία (μέθη) για να είναι ανώδυνη η όλη επέμβαση. Κατόπιν εισάγεται μέσα στη μήτρα, διαμέσου του κόλπου η κάμερα, ενώ ο γυναικολόγος παρατηρεί σε οθόνη το εσωτερικό της μήτρας, το ενδομήτριο. Εάν χρειαστεί επέμβαση αφαίρεσης οποιασδήποτε βλάβης, προσαρμόζεται στην κάμερα το κατάλληλο εργαλείο και η αφαίρεση γίνεται με ασφάλεια, κάτω από παρακολούθηση. Η ανάνηψη της ασθενούς γίνεται μέσα σε μισή ώρα, και σε δύο περίπου ώρες μπορεί να σηκωθεί και να πάει στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται νοσηλεία.  

X

Right Click

No right click